Individueel traject.

Er zijn van die momenten dat je je realiseert dat je het anders wilt. Beter, prettiger. Of soms zelfs dat het anders mòet. Je wilt iets veranderen of aanpakken, maar je weet niet precies hoe? Wil je:

 • eindelijk eens die knoop doorhakken?
 • een betere balans tussen werk en privé?
 • meer voldoening in je werk?
 • die stress eindelijk eens de baas worden?
 • een betere verhouding tussen jou en je leidinggevende of iemand anders?
 • leren vertrouwen op je intuïtie?
 • je gewoon beter in je vel voelen?

In ons persoonlijke coaching streven wij naar het (her)verkrijgen van een gezonde balans in je leven. Zelfsturing staat hierbij voorop.

Manager/Leidinggevende.

Als de leider van de koers afdwaalt, vaart de organisatie in de verkeerde richting. Succesvol leiderschap verlangt vooral innerlijk leiderschap,  levenskunst en een brede kennis omtrent succesfactoren en faalfactoren van organisaties. Een leider dient bovendien zelf op koers te liggen en te blijven. De hedendaagse leider is vooral in staat te faciliteren en op transparante wijze te communiceren. In onze begeleiding richten we ons op:

 • Jouw rol als leidinggevende, in je eigenheid, in je talenten en valkuilen;
 • Hoe je met meer plezier succesvol kunt samenwerken met je team;
 • Het effect van jouw handelen op het gedrag van je medewerkers;
 • Jouw drijfveren en hoe je deze kunt inzetten om samen met je team je doelen te bereiken;

Team coaching.

Een organisatie draagt haar medewerkers en wórdt door hen gedragen. Fouten maken mag en er van leren moet. Een team moet op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen. Het valt vaak niet mee om een team of organisatie te laten ontstaan of tot bloei te brengen. Het vraagt om gedegen inzicht in de totstandkoming van verandering. Het vraagt van de leiding een voorbeeldfunctie richting medewerkers. Van de medewerkers vraagt het evenzeer betrokkenheid, zelfsturing en inspiratie. Voor het creëren van een veranderende organisatie is coaching en begeleiding onontbeerlijk. Overleg, deskundigheidsbevordering, mobiliteit en zelfsturing spelen een voorname rol. Management  én werknemers kunnen zich met de organisatie identificeren. Mensen voelen inspiratie en zijn trots dat zij bij de organisatie mogen werken. In ons dienstenpakket bieden wij organisatiebegeleiding bij verandering naar een organisatie waar het vertrouwt werken is en iedereen met meer of hernieuwd plezier zijn werk kan doen!

Groep/Team Evenement.

Dit evenement staat in het teken van elkaar op een andere manier leren kennen. In een ongedwongen sfeer beginnen we met een lunch op het nabijgelegen kasteel. Hierna wordt de groep per huifkar vervoerd naar de lokatie waar we met de methodiek van ‘Paard als Spiegel’ een aantal opdrachten uitvoeren. Dit levert meteen inzichten op in het getoonde gedrag en handelen. Het team gaat naar huis met huiswerk: wat is onze missie als team en wat maakt dat ik in dit team op mijn plaats ben. Met de huifkar wordt u weer teruggebracht naar het kasteel, waar u in de landschapswinkel nog even kunt winkelen om iets voor thuis mee te nemen. Het evenement duurt circa 4,5 uur.

Belangrijk om te weten is dat het Groep/Team evenement een leuke, leerzame maar ook zeer beperkte kennismaking is met de methode " Paard als Spiegel" en dat het in een korte sessie wel mogelijk is om een aantal zaken van de groep/team te identificeren maar niet op te lossen.

 

Onze Diensten