Aangenaam kennis te maken.

Sven den Boer.

Naast diverse management en directie functies, coach en begeleid ik al 20 jaar mensen met verschillende vragen, achtergronden en dillema's.  

Een aantal jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met paarden en ervaarde ik zelf hoe ik tot rust kwam als ik bezig was met een paard. Deze rust gaf mij de ruimte om na te denken over mijn eigen vraagstukken en daar antwoorden op te vinden. Als zeer nuchter mens nogal een ontdekking dat mijn eigen coaching door een paard gebeurde zonder dat ik dat in de gaten had. De stap om de opleiding tot paardencoach te volgen was vervolgens nog maar heel klein. Mijn slogan is: "Rust geeft Ruimte".  Vanuit dat perspectief zijn mijn collegae Max,Tittus, Mac en Mighty de beste Rustgevers die ik ken en laten het aan u over wat u er mee wilt.

Trekpaarden: Max, Tittus, Mac en Mighty.

Paarden zijn kuddedieren en zijn in essentie vluchtdieren, hun enige mogelijkheid om aan roofdieren te ontkomen. Kuddedieren hebben elkaar nodig om te kunnen overleven, ieder dier heeft zijn plek in de groep en kan zich daardoor veilig voelen. Het gaat daarbij om plaats, volgorde, binding en ordening. Het paard is meester in het aanvoelen van verborgen emoties en daardoor kent het feilloos zijn plek. Een paardenkudde zou je kunnen vergelijken met families, scholen, teams en organisaties. Onze trekpaarden zijn koudbloeden en daarmee de meest rustige paarden die ik ken. Dus als je niets hebt met paarden of wellicht een beetje bang bent, koudbloeden staan bekend om hun rust. Ervaring met paarden is niet nodig, er wordt ook niet op het paard gereden.

 

Wat vonden anderen?

"Ik wil Sven bedanken voor de coaching die ik van hem heb mogen ontvangen; ik heb die als zeer prettig en nuttig ervaren. Met Sven ontstaat een open sfeer en een vertrouwensband. Die vormen een goede voedingsbodem voor feedback en coachingsgesprekken omdat je het juist dan over die zaken kunt hebben die er toe doen. Naast gecoached te worden leert Sven je bovendien jezelf te coachen. Ik zou iedereen die zich daar voor open wil stellen de coaching door Sven willen aanbevelen.

 

"Sven creëert in de coaching gesprekken voor een open en prettige sfeer.
Met humor, scherpe vragen en constructieve feedback levert hij een extra bijdrage aan je persoonlijke ontwikkeling.
De sessie "coachen met paarden" vond ik een bijzondere ervaring. Door de directe feedback van het paard leer je in een halve dag meer dan vele gesprekken kunnen bereiken. Sven dank je wel voor deze leerzame periode."

 

"Bij Sven weet je altijd waar je aan toe bent. Prikkelende vragen, waar je vaak even over na moet denken. Direct en betrouwbaar....  Door de ervaring van Sven krijg je altijd een praktijkvoorbeeld waar je lessen uit kunt pikken. En als bonus een middag paarden coaching wat ik een zeer bijzondere ervaring vond. Wat een enorme spiegel is dat! ....Sven ontzettend veel dank, veel geleerd"

 

"Dank vriend, je hebt mij aan het denken gezet over mijn doelen en hoe die te bereiken."

 

"Zeer interessant Sven, hartstikke leuk om dit mee te maken. Zet je wel aan het denken. Doelen zijn er altijd maar om deze via deze "PAARDEN" methodiek te bereiken is wel zeer indrukwekkend en interessant. Dank nogmaals voor jullie gastvrijheid.

 

"Ik heb Sven meegemaakt als trainer en coach. Met zijn non-nonses aanpak zorgt hij voor een open dialoog waarbij ik vaak getriggerd werd om het eens op een hele andere manier te bekijken. Hij blijft altijd constructief maar is wel scherp en niet bang om confronterende vragen te stellen. Dit heeft mij vooral over mijzelf nieuwe inzichten gegeven en ben ik in staat gesteld om me op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Een aantal van de coaching sessies waren met de paarden. Dit vond ik een hele bijzondere ervaring. De manier waarop deze dieren kunnen bijdragen aan vraagstukken waar je zelf mee worstelt is echt geweldig. Heel veel geleerd en vooral over mijzelf, dank daarvoor! "

 

"Sven heeft me begeleid en een spiegel weten voor te houden. Door vragen te stellen maar ook door de paarden coaching, die overigens heel bijzonder was, heb ik veel over mezelf geleerd en nieuwe inzichten gekregen. Al met al een echte aanrader!"

 

"Bij Sven weet je altijd waar je aan toe bent. Prikkelende vragen, waar je vaak even over na moet denken. Direct en betrouwbaar. En als bonus een middag paarden coaching wat ik een zeer bijzondere ervaring vond. Wat een enorme spiegel is dat! En natuurlijk oprechte feedback  en nog veel meer. Sven ontzettend veel dank, veel geleerd."

 

 

Sven den Boer

Max,Tittus, Mac en Mighty